Rijles automaat

Neem contact met ons op

Rijles automaat

Het is nu ook zeer zeker een bewuste keuze, oubollig is het al lang niet meer! het is zeker de toekomst gezien electrische rijden in op mars is, en steeds verder wordt doorgevoerd. Er zijn autofabrikanten die straks nog alleen maar electrische of hybride auto’s maken en leveren, dit zijn allen met een automaat. Met het oog op het steeds drukker worden van het verkeer, en de kosten besparing (je heb aanzienlijk minder lessen nodig), is dit zeker een overwegen waard.

Als je tijdens reguliere rijlessen merkt dat je veel moeite hebt met schakelen. Je kunt ook van tevoren in overleg om te vragen wat er voor jou mogelijk is qua rijlessen in een automaat. Sommige mensen komen er na een moeizaam traject in een hand schakelen auto pas achter dat het voor hen niet werkt, en stappen later alsnog over op rijles met een automaat.

Verschillen tussen rijles met automaat en rijles in schakelauto

Eén van de grootste verschillen tussen het rijden in een automaat en een gewone auto, is dat je minder handelingen hoeft uit te voeren. Alleen maar remmen en gasgeven, je hoeft je alleen maar goed te concentreren op de weg. Een rijbewijs voor automaat is heel geschikt voor iedereen.

Een nadeel van een automaat-rijbewijs is dus ook dat je niet in een schakelauto mag rijden, daarvoor moet je echt weer apart een examen hebben afgelegd bij het CBR. Terwijl je met een regulier rijbewijs B wél in beide soorten voertuigen mag rijden.