Aanhanger

Neem contact met ons op

Rijden met een aanhanger

Er is veel misverstand over het feit wanneer je nu wel of niet moet beschikken over het rijbewijs E achter B (of BE). Vanaf januari 2013 zijn deze regels gewijzigd. Heeft u het rijbewijs E bij BE behaald voor 18 januari 2013 dan verandert er niets voor u. De rijbewijscategorie B (personenauto) geldt voor personenauto’s met een aanhanger van maximaal 750 kilo. Is de aanhanger zwaarder dan 750 kilo? Dan is rijbewijs B toegestaan als het totale gewicht van de combinatie niet boven de 3.500 kilo uitkomt. De aanhanger mag wel zwaarder zijn dan de auto. Uit het kentekenbewijs van de auto moet blijken of de auto een dergelijke zware aanhanger wel mag en kan trekken. Het BE rijbewijs is dus voor bestuurders van auto’s met aanhanger (of trailer of caravan) waarvan het gewicht van de totale combinatie zwaarder is dan 3.500 kg. Pas op zowel trekkendvoertuig als de aanhanger word gerekend met het lege gewicht plus het maximale laadvermogen en dit bij elkaar opgeteld (maximale massa). Is de aanhanger zwaarder dan 3.500 kg? Dan is het in bepaalde gevallen toch mogelijk om met rijbewijs BE te blijven rijden. Dit is echter afhankelijk van technische aspecten. Raadpleeg de folder: Nieuwe regels voor het rijbewijs BE . In bepaalde gevallen heb je voor een aanhanger die zwaarder is dan 3.500 kg een rijbewijs C1E nodig. Als je beschikt over het rijbewijs CE (aanhangwagen vrachtauto) heb je automatisch E bij B.

Handige Henkies € 338 incl CBR examen

fluitenden en perfect met de aanhanger om kunnen gaan, alleen kneepjes examen nog bijbrengen.

Dagcursus € 430 incl CBR examen

In de ochtend rijden we 4 uur waarna aansluitend in de middag het praktijkexamen plaatsvindt. Om hiervoor in aanmerking te komen is het wel heel verstandig dat je al redelijk veel ervaring hebt met aanhanger of caravan en dan wel achteruit rijden anders is dit echter absoluut te kort. Onderdelen examen:  veilig door het verkeer kunnen rijden bijv (kijkgedrag) bijzondere manouvres, controle/vragen kentekens , controle/vragen aanhanger.

Twee dagdelen   Prijs € 476,-incl CBR examen

Eerste dagdeel de aanhanger leren besturen door het verkeer. Daarbij de bijzondere manoeuvres aanleren, kentekens controle en daarbij de vragen die je daarover kunt verwachten doornemen en daarbij de controle/vragen over de aanhanger. Dagdeel twee alles nog een keer oefenen en de controle kentekens en aanhanger doornemen daarna aansluitend het examen bij het CBR.

Losse lessen 2 uren € 92

Training aanhanger opfrissen lessen is ook mogelijk dit kan in eigen combinatie of in die van ons neem dan even contact met ons op.